Makkelijk handelbaar, glanzend en steil haar naar wens

De Sunliss-keratinebehandeling creëert gezonder, steil(er) en makkelijk handelbaar haar en is een niet-permanente en verzorgende keratinebehandeling voor alle verschillende soorten behandeld en onbehandeld haar.

De keratinebehandeling is cumulatief. Dus hoe vaker je het haar behandelt, hoe gezonder, steiler en glanzender het wordt! Het wordt aangeraden om een keratinebehandeling om de drie maanden te herhalen voor het beste resultaat.

De behandelingen herstellen het haar en verbreken de interne structuur van het haar niet, zoals bij de Japanse en chemische straighteningmethodes.

Een Sunliss Keratin Treatment is meer dan alleen een Braziliaanse keratinebehandeling die verzorgend is. Het is een progressieve en haarverzorgende behandeling die directe en verbluffende resultaten geeft.

 

Beschadigd haar wordt hersteld

Een behandeling van Sunliss minimaliseert de hoeveelheid tijd die je nodig hebt om je haar te stijlen, en je zult minder gebruikmaken van haarsteilingsproducten als een föhn of steiltang.

De ingrediënten die in de Sunliss-producten actief zijn, zijn ontwikkeld om het haar pluis- en kroesvrij te maken, zonder dat de structuur van het haar wordt beschadigd. Het haar wordt verzorgd en beschadigingen door verven, blonderen en andere haarbehandelingen worden hersteld.

‘Na professioneel gebruik van de Sunliss-producten worden alle voedingsstoffen die nodig zijn om weer zacht en gezond te worden herwonnen. Haar dat als gevolg van chemische processen, zon, chloor, kleurstoffen, permanenten en chemische straighteners zijn beschadigd, wordt hersteld door Sunliss… Sunliss is zonder twijfel de beste keratinebehandeling in 2015!’

 

Sunliss-keratinebehandelingen zijn formaldehydevrij

Keratinebehandelingen komen oorspronkelijk uit Brazilië, waar een groot deel van de inwoners sterk kroezend haar heeft. Ook Sunliss komt hier oorspronkelijk vandaan.

In het Noord-Amerikaanse magazine Allure stond een artikel over het blootstellen van het haar aan sommige haarbehandelingen die formaldehyde bevatten. Dit zou op lange termijn gevaar kunnen opleveren. Vanaf dit punt werd het gebruik van formaldehyde in haarproducten verboden door overheden.

Dit was het startsein voor Sunliss om met een behandeling te komen die dezelfde effecten op het haar bevatte en hiervoor geen gebruik maakte van formaldehyde (of ingrediënten die samen formaldehyde vormen).
Veel kappers en klanten zijn zich er tegenwoordig van bewust hoe belangrijk het is om formaldehydevrije producten te gebruiken.

De productenlijn van Sunliss is een pionier in deze branche en wordt erkend voor zijn onderzoek naar formaldehydevrije producten. Tegenwoordig produceert Sunliss een van de meest veilige en geavanceerde Braziliaanse keratinebehandelingen, gecertificeerd door ANVISA.

Dez professionele anti-frizzproducten bevatten een gecertificeerde formule die voor niet-cumulatieve effecten zorgt. De formule transformeert het haar van droog en krullend in zacht, zijdeachtig, gezond en glanzend haar.
De Sunliss-keratinebehandelingen kunnen keer op keer gebruikt worden, er zit geen limiet aan het aantal behandelingen. Het haar blijft gezond!

Sunliss ontwikkelde als eerste producent een niet-permanente keratinebehandeling die het haar echt steiler maakt , het voedt en herstelt en heeft voor verschillende haartypes een aparte formule (Light/Ultra/Choco)! Het haar is makkelijker handelbaar en krijgt weer zijn originele gezonde glans terug!

 

Belangrijke stappen voor veilig gebruik

• Laat je voordat je met de behandeling begint goed informeren over het gebruik in combinatie met je haar en wensen.

• Gebruik altijd producten die formaldehydevrij zijn.
• Koop alleen via de erkende distributeurs of dealers een keratinebehandeling.

 

Veelgestelde vragen

Kan Sunliss worden gebruikt op elk type beschadigd haar?

Ja. De Sunliss-producten herstellen en verzorgen het haar. Je kunt de producten dus op elk type behandeld en onbehandeld haar gebruiken.

Kan ik Sunliss het beste gebruiken voor of na een kleurbehandeling?
In principe maakt dit niet uit. Je kunt je haar voor of na de keratinebehandeling van Sunliss laten kleuren.
Maar wil je langer plezier hebben van een keratinebehandeling, dan is het aan te raden je haar twee weken voor de keratinebehandeling te (laten) verven. Door de keratinebehandeling heb je de haarstructuur namelijk weer opgebouwd, het haar bevat meer proteïnen (keratine).
Haarverf bevat waterstofperoxide. Wanneer het haar wordt geverfd (zeker bij lichte kleuren) zal er een oxidatieproces plaatsvinden. Hierdoor wordt de keratine juist weer uit het haar onttrokken. Het effect van een keratinebehandeling zal niet helemaal weg zijn maar wel iets minder worden.

Hoelang duurt een Sunliss-keratinebehandeling?
Naar gelang de lengte en mate van de krul zal de keratinebehandeling tussen de twee en drie uur duren. Hierna kun je ervoor kiezen om de behandeling uit te spoelen (na één uur) of de behandeling tot 48 uur in het haar te laten intrekken. Het laten intrekken heeft alleen effect op de mate van glans en zachtheid van het haar. De voedende bestanddelen hebben hierdoor wat langer de tijd om in te trekken.

Kan ik de Sunliss-behandeling gebruiken na een Japanse straightening?
Ja, je kunt de Sunliss-producten na een Japanse straighteningbehandeling gebruiken. Veel mensen kiezen er zelfs voor om de uitgroei met een Sunliss-treatment te behandelen wanneer ze geen permanente straightener meer in hun haar willen. Hierdoor zie je geen verschil tussen gestraighte en niet-gestraighte delen van het haar. Door dit een paar keer te herhalen zal het haar na een tijdje de originele structuur terugkrijgen. Toch zal het haar ook hierna steiler en makkelijker handelbaar zijn, zonder het permanente structuurverbrekende effect.

Kan ik de zee of het zwembad in met Sunliss-behandeld haar?
De eerste 48 uur niet. De actieve bestanddelen die in de ingrediënten van de Sunliss-producten zitten hebben wat tijd nodig om zich te hechten aan het haar en om geabsorbeerd te worden. Na deze tijd wordt het aangeraden om de Sunliss Moisturising Conditioner aan te brengen voordat je gaat zwemmen en het haar na afloop goed uit te spoelen.

 

Uitleg verschil tussen Sunliss-behandelingen en chemische straightening, Japanse straightening en Juvexin

Een keratinebehandeling van Sunliss is een niet-permanente behandeling op basis van pure ingrediënten die de structuur van het haar niet verandert. De werkzame bestanddelen van de productenlijn van Sunliss verzorgen, herstellen en verbeteren de haargroei en zorgen tijdelijk (voor ongeveer drie maanden) voor steiler.

Omdat de werkzame bestanddelen van Sunliss-producten na een paar maanden langzaam weer uit het haar verdwijnen zul je geen ongelijke uitgroei hebben.

 

Japanse Straightening

Een Japanse straightener verandert de haarstructuur en zorgt voor een permanent steil resultaat. Een van de nadelen hiervan is dat de uitgroei krullend of kroezig zal zijn en dat je na een paar weken weer een nieuwe behandeling nodig hebt om de uitgroei bij te werken. Een originele Japanse straightener (niet de Chinese namaak) bevat wel keratine en zal in veel gevallen het haar herstellen. Maar let wel op! Er bestaan een flink aantal imitatieproducten (vaak zijn ze afkomstig uit China) die zeggen een Japanse Straightener te zijn. In feite zijn deze producten niets anders dan goedkope en vaak schadelijke chemische straighteners.

 

Chemische straightening

Een chemische straightener is een product dat de zwavelverbindingen in het haar verbreekt, waardoor het haar steil wordt. Chemische straighteners/relaxers zijn niet bevorderend voor de kwaliteit van het haar.

 

Juvexin of soortgelijke producten

Juvexin is de werkzame stof die in een aantal keratineproducten zit. Deze behandelingen zijn niet-permanente anti-frizzbehandelingen op basis van keratine en veranderen de structuur van het haar niet. Ze verzorgen en voeden het haar van binnenuit. Behandelingen op basis van Juvexin zijn alleen geen steilmakende behandelingen of relaxers/straighteners.

Hieronder zie je een globaal overzicht van verschillende soorten keratineproducten:
Product Steilmakend Haarherstellend Voedend Duur effect
SUNLISS ja ja ja niet permanent 3 +/- maanden
Juvexin basis nee ja ja niet permanent 3 +/- maanden
Japanse straightening ja nee ja permanent (groeit uit)*
Smoothingproducten nee ja ja niet permanent 2 +/- maanden
Chemische straighteners ja nee nee permanent (groeit uit)*

* Bij Japanse straighteners en chemische straighteners zul je last hebben van uitgroei (hetzelfde als bij het kleuren van het haar)

Let op! De verschillen in behandelingen zijn in grote lijnen weergegeven. Er bestaan natuurlijk producten die afwijken van het bovenstaande eigenschappenoverzicht. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer eigenschappen, de werking en specifieke informatie over de producten kun je je altijd vooraf door de leverancier van het product laten informeren.

 

Permanente straighteners en uitgroei

In principe kun je stellen dat de producten die permanent straightenen producten zijn die de zwavelverbindingen in het haar kapotmaken om het haar steil te krijgen. Hierdoor zul je na een permanente behandeling een uitgroei krijgen die weer krullend of kroezig is, terwijl de rest van het haar nog steil is. Het gevaar ontstaat dat je voor alleen de uitgroei weer een nieuwe behandeling nodig hebt, wat erg duur kan zijn.

 

Verschillende soorten haar, verschillende producten

Veel behandelingen hebben een andere uitwerking op verschillende soorten haar, behandeld en onbehandeld. Een bekend verschijnsel is dat veel producten niet zo goed werken op bijvoorbeeld veel sterker Surinaams/Noord-Afrikaans/Arabisch kroeshaar. Deze behandelingen zijn dan ook vaak gebaseerd op Europees haar. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om bij erg beschadigd haar of haar met een dunne structuur een chemische straightener te gebruiken. Let bij een keratinebehandeling goed op of er voor jouw specifieke haartype een aparte formule of product bestaat.

 

Niet-permanente keratinebehandelingen

Niet-permanente behandelingen zijn eigenlijk ook geen straighteners. Ze zullen het haar met de haareigen stof keratine opvullen, het haar minder laten pluizen en het makkelijker behandelbaar maken.

Sunliss heeft als eerste producent van keratinebehandelingen een niet-permanente keratinebehandeling ontwikkeld die het haar echt steiler maakt , het haar voedt en herstelt en daarnaast voor verschillende haartypes ook een aparte formule heeft bedacht: Light, Ultra en Choco! Het haar is makkelijker handelbaar en heeft weer zijn originele gezonde glans terug!