In de Verenigde Staten werd de keratinebehandeling bekend onder de naam Keratin Treatment. Deze benaming beslaat echter een groot aantal totaal verschillende behandelingen. Hieronder leggen wij uit wat de meest voorkomende behandelingen en hun verschillen zijn.

Eerst wat informatie over de belangrijkste kenmerken van een Keratin Treatment van Sunliss.
Een Sunliss Keratin Treatment is een Braziliaanse keratinebehandeling op basis van pure ingrediënten die de structuur van het haar niet verandert omdat hij niet-permanent is. De werkzame bestanddelen van de Sunliss Keratin Treatment zijn verzorgend, herstellend en verbeterend voor de haargroei terwijl ze voor tijdelijk voor steiler haar zorgen (+/- 3 maanden) dat heel makkelijk handelbaar is.

Omdat de werkzame bestanddelen van een Sunliss Keratin Treatment na een aantal maanden langzaam weer uit het haar verdwijnen zul je geen last hebben van een ongelijke uitgroei.

 

Japanse Keratin Treatment

Een Japanse Keratin Treatment verandert de haarstructuur en geeft een permanent steil resultaat. Een groot nadeel hiervan is dat de uitgroei weer krul of kroes zal zijn en dat je na een paar weken al weer een nieuwe behandeling kunt gebruiken om de uitgroei te behandelen.
Een originele Japanse Keratin Treatment (niet de Chinese namaakbehandeling) bevat ook keratine en zal in sommige gevallen daadwerkelijk het haar herstellen na de ingrijpende verandering van de haarstructuur.

Maar let wel op! Tegenwoordig bestaat er een flink aantal Keratin Treatments die imitatie zijn (vaak afkomstig uit China). Er wordt gezegd dat het hier gaat om de Japanse Keratin Treatment, maar eigenlijk is het niets anders dan goedkope en vaak zelfs schadelijke chemische straighteners.

 

Chemische straightener

Een chemische straightener is een product dat de zwavelverbindingen in het haar verbreekt en daardoor het haar steil kan maken. Chemische straighteners of relaxers zijn niet bevorderend voor de kwaliteit van het haar.

 

Juvexin of soortgelijke Keratin Treatments

Juvexin is de werkzame stof in een aantal Keratin Treatments.
Deze behandelingen zijn ook niet-permanente anti-frizzbehandelingen op basis van keratine die de structuur van het haar niet veranderen.
Van binnenuit verzorgen en voeden ze het haar. Behandelingen op basis van Juvexin zijn alleen geen steil(er) makende keratinebehandelingen of relaxers/straighteners.

Ter verduidelijking zie je hieronder een globaal overzicht van de verschillende soorten Keratin Treatments:

 

Product Steilmakend Haarherstellend Voedend Duur effect
Sunliss ja ja ja permanent 3 +/-
Juvexin basis nee ja ja permanent 3 +/-
Japanse straightening ja nee soms permanent (groeit uit)*
Smoothingproducten nee ja ja niet permanent max 2 +/- maanden
Chemische straighteners ja nee nee permanent (groeit uit)*

 

Let op! Deze verschillen in de behandelingen zijn in grote lijnen. Sommige producten kunnen afwijken van dit eigenschappenoverzicht. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer eigenschappen, de werking van de producten en specifieke informatie kun je je het beste vooraf door de leverancier van het product laten informeren.

 

Permanente Keratin Treatment en uitgroei

Je kunt stellen dat een Keratin Treatment met een permanente werking op het haar de zwavelverbindingen in het haar kapotmaakt om het haar steil te krijgen. Hierdoor zul je na een permanente behandeling een uitgroei krijgen die weer krullend of kroezig is, terwijl de rest van het haar nog steil is. Vaak wordt vervolgens alleen de uitgroei behandeld met een Keratin Treatment, wat hoog op kan lopen in de kosten.

 

Verschillende soorten haar, dus verschillende soorten Keratin Treatments

Veel behandelingen hebben ieder een eigen uitwerking op verschillende haartypes, behandeld en onbehandeld. Vaak komt het voor dat producten minder goed werken op bijvoorbeeld haar dat veel sterker is, zoals Surinaams/Noord-Afrikaans/Arabisch kroeshaar. Deze keratinebehandelingen zijn dan ook vaak gebaseerd op Europees haar. Het is bijvoorbeeld niet aan te raden om bij heel beschadigd haar of haar dat een dunne structuur heeft een chemische straightener te gebruiken. Let bij een keratinebehandeling dus goed op of er voor jouw specifieke haartype een aparte formule of product bestaat, zoals bij de Keratin Treatment van Sunliss Professional.

 

Niet-permanente Keratin Treatments

Niet-permanente keratinebehandelingen zijn over het algemeen ook geen straighteners. Deze behandelingen zullen het haar opvullen met de stof keratine, die van nature in het haar zit, en zo het haar minder laten pluizen en het makkelijker handelbaar maken. Sunliss heeft een formule ontwikkeld waarbij je wel (naar wens) gladder en steiler haar krijgt.

Sunliss heeft als eerste producent van Keratin Treatments een keratinebehandeling ontwikkeld die niet permanent is en echt steiler maakt, het haar voedt en herstelt en daarnaast voor verschillende haartypes een aparte formule heeft: Sunliss Keratine Light, Sunliss Keratine Choco, Sunliss Keratine Ultra! Het haar is makkelijker handelbaar en krijgt zijn originele gezonde glans weer terug! Door deze eigenschappen zijn de Sunliss Keratin Treatments tegenwoordig een van de meest geprezen behandelingen.