Een keratinebehandeling van Sunliss bestaat uit drie stappen.

Stap1: Het wassen van het haar

(de SUNLISS Deep Cleansing Shampoo (500ml)

Stap 2: Het aanbrengen van keratine en verzorgende bestanddelen

(de SUNLISS Keratinebehandeling / Choco, Light of Ultra 250 of 500ml)

Stap 3: Het aanbrengen van de conditioner waarmee de behandeling wordt beëindigd

(de SUNLISS Moisturising Conditioner / 250 of 500ml)

Let op! De Keratine Kit bevat alle stappen die hierboven staan beschreven, behalve de Salt Free Shampoo!

Download de behandelingsinstructie

Schud de fles voordat je het product gebruikt
Wanneer je de keratinebehandeling aanbrengt is het belangrijk dat dit in een open ruimte met ventilatie gebeurt en dat je handen worden beschermd door het dragen van latexhandschoenen.

 

STAP 1 (SUNLISS Cleansing Shampoo: opent haarschubben en verwijdert vervuiling uit het haar)

Was het haar met water en breng de Sunliss Shampoo aan op het haar. Dit proces dien je te herhalen, hierdoor wordt het haar twee keer gewassen met de shampoo.
Droog het haar met een föhn tot het 80 procent droog is, eigenlijk nog vochtig, en kam het haar door totdat het niet meer klit.

 

STAP 2 (SUNLISS Keratine Treatment: het aanbrengen van de actieve bestanddelen)

Giet genoeg van de Sunliss Choco Keratine in een plastic of glazen container. Verdeel het haar in vier secties en zorg ervoor dat er voldoende product aan het haar wordt toegevoegd met een kwast.

Begin aan de achterkant van het hoofd en zorg ervoor dat het keratineproduct wordt toegepast tot op een halve centimeter van de hoofdhuid. Het haar mag niet weken met dit product. Het haar moet alleen wat vochtig worden. Verspreid het product met een fijne kam gelijkmatig over elke pluk haar, terwijl je zo min mogelijk overtollig product gebruikt.

Wanneer al het haar is behandeld kam je het haar gedurende vijf minuten door. Daarna laat je het een kwartier intrekken.

Na het intrekken droog je het haar met een föhn en fijne kam. Gebruik liever geen föhn met een opzetstuk als een kam, waardoor je te veel product zou kunnen verliezen.

Verdeel het haar en tang het met een stijltang pluk voor pluk. De stijltang moet hierbij zo dicht mogelijk tegen de hoofdhuid worden aangezet. Beweeg de stijltang over de gehele lengte van het haar en herhaal dit vijf tot zeven keer per pluk. De stijltang moet ingesteld zijn op 210 graden Celsius.
Het ‘tangen’ van het haar is een heel belangrijke stap van de behandeling. Dit moet goed worden uitgevoerd en alle secties van het haar moeten worden behandeld.
Daarnaast is het belangrijk dat er een geschikte stijltang wordt gebruikt. De voorkeur gaat uit naar een stijltang die gebruikmaakt van negatieve ionen, waardoor de haarschubben makkelijker sluiten. De Sunliss-stijltang is hier speciaal voor ontwikkeld.

Het product moet minimaal één uur of maximaal achtenveertig uur inwerken. Hoe langer dit gebeurt, hoe beter de opname van de voedingsstoffen is.

 

STAP 3 (Sunliss Moisturising Conditioner: brengt de pH-waarde terug, beëindigt de actieve werking van de keratinebehandeling)

Spoel het haar uit met stromend water en behandel het hierna met de Sunliss Neutralizing Conditioner (Mascara). Masseer het haar in verschillende secties en laat de conditioner gedurende vijf minuten intrekken. Hierna spoel je het haar met veel water uit en eventueel kun je het kort stylen met een stijltang.

 

Let op!
Bewaar de producten binnen en op een koele, droge plaats. De producten moeten uit de buurt blijven van hitte en zonlicht. Breng het keratineproduct aan in een open en geventileerde ruimte. Een keratinebehandeling is alleen voor uitwendig gebruik en niet om in te ademen. Bewaar en behandel de producten buiten het bereik van kinderen.
Breng de behandeling niet aan bij aanstaande moeders of moeders die borstvoeding geven, of bij kinderen onder de veertien jaar oud.
Wanneer het product met de ogen in contact komt moeten ze grondig gespoeld worden met stromend water. Als er allergische reacties optreden dien je onmiddellijk te stoppen met het gebruik en een arts te raadplegen. Vermijd contact met de ogen en mond.
Gebruiken de behandeling niet bij allergie voor ethylalcohol of daarvan afgeleide producten.