De structuur van menselijke haren is voor een groot deel opgebouwd uit keratine. Op veel verschillende manieren beschadigen wij in het dagelijks leven de structuur van ons haar. Door het haar te kleuren, permanenten, blonderen en chemisch te straightenen (relaxen) wordt de hoeveelheid keratine in ons haar verminderd, wordt het haar dun en breekbaar en verliest het zijn natuurlijke glans.

 

In feite zijn er vier hoofdredenen voor een keratinebehandeling.

1. Als je haar beschadigd is door een chemische straightener, relaxer, permanenten, blonderen of een kleurbehandeling.

2. Als je haar erg pluist. De keratinebehandeling zal dit in bijna alle gevallen verhelpen, zelfs wanneer het haar vochtig wordt. Behalve bij ernstig kapotgeblondeerd of gepermanent haar.

3. Als het haar moeilijk handelbaar is. Een keratinebehandeling maakt het stylen van het haar makkelijker door middel van een stijltang of een föhn.

4. Als men een permanente straightener heeft gebruikt en het haar met krul uitgroeit. Een keratinebehandeling zorgt ervoor dat de uitgroei gelijk aan het behandelde haar te stylen is zonder de permanente werking van een straightener. Op deze manier krijg je het originele haar terug.

Wil je weten welke keratinebehandeling voor jouw haar geschikt is? Bekijk dan de Sunliss Productwijzer.