Makkelijk behandelbaar, glanzend en steil haar naar wens

De Sunliss-keratinebehandeling zorgt voor gezonder, steil(er) en makkelijk behandelbaar haar en is een niet-permanente verzorgende keratinebehandeling voor alle verschillende soorten behandeld en onbehandeld haar.
De behandeling heeft een cumulatieve werking, dat wil zeggen: hoe vaker je het haar behandelt, hoe gezonder, steiler en glanzender het wordt! Aangeraden wordt om elke 3 maanden de keratinebehandeling te herhalen voor een langdurig resultaat.

De behandelingen herstellen het haar, terwijl de interne structuur van het haar niet wordt afgebroken, zoals bij de Japanse en chemische straighteningmethodes.

Een Sunliss Keratine Treatment is meer dan alleen een verzorgende Braziliaanse keratinemethode, het is een progressieve haarverzorgende behandeling met directe en verbluffende resultaten.

Beschadigd haar herstelt zich.

Een Sunliss-behandeling minimaliseert de hoeveelheid tijd die nodig is om je haar te steilen, en je zult minder gebruikmaken van een föhn of steiltang.

De actieve ingrediënten in de Sunliss-producten zijn ontwikkeld om het haar pluis- en kroesvrij te maken, zonder de structuur van het haar te beschadigen. Het haar wordt verzorgd en herstelt zich van beschadigingen door verven, blonderen en andere haarbehandelingen.

‘Na een professionele toepassing van Sunliss-producten herwint het haar alle voedingsstoffen die nodig zijn om weer zacht en gezond te zijn. Beschadigd haar als gevolg van chemische processen, zon, chloor, kleurstoffen, permanenten en chemische straighteners zijn verdwenen met Sunliss… Sunliss is zonder twijfel de beste keratinebehandeling in 2015!’

Sunliss-keratinebehandelingen zijn formaldehydevrij

Keratinebehandelingen komen van oorsprong uit Brazilië, waar een groot gedeelte van de inwoners sterk kroezend haar heeft. Ook Sunliss vindt zijn oorsprong hier.

In het Noord-Amerikaanse magazine Allure verscheen in een artikel dat het blootstellen van het haar aan sommige haarbehandelingen die formaldehyde bevatten op lange termijn gevaar konden opleveren. Vanaf dit punt was het gebruik van formaldehyde in haarproducten niet meer toegestaan door overheden.

Dit was het startsein voor Sunliss om een behandeling te ontwikkelen die dezelfde effecten op het haar bevatte en hiervoor geen gebruik maakte van formaldehyde (of ingrediënten die samen formaldehyde vormen).
Veel kappers en klanten zijn zich vandaag de dag bewust van het belang van de toepassing van formaldehydevrije producten.

De Sunliss-haarlijn is een pionier in deze branche en erkend voor zijn onderzoek naar formaldehydevrije producten. Sunliss produceert een van de meest veilige en geavanceerde Braziliaanse keratinebehandelingen, gecertificeerd door ANVISA.

Deze lijn van professionele anti-frizzproducten maakt gebruik van een gecertificeerde formule die voor niet-cumulatieve effecten zorgt, het transformeert het haar van droog en krullend in zacht, zijdeachtig en vooral gezond glanzend haar.
De Sunliss-keratinebehandelingen kunnen keer op keer worden gebruikt, er is geen grens aan het aantal behandelingen, het haar blijft namelijk gezond!

Sunliss heeft nu als eerste producent van keratinebehandelingen een niet-permanente keratinebehandeling ontwikkeld die het haar echt steiler maakt, het haar voedt en herstelt, met daarbij voor verschillende haartypes ook een aparte formule (Light/Ultra/Choco)! Het haar is makkelijker handelbaar en heeft weer zijn originele gezonde glans terug!

Belangrijke stappen voor veilig gebruik

• laat je vooraf goed informeren over het gebruik van de behandeling in combinatie met je haar en wensen;
• gebruik altijd formaldehydevrije producten;
• koop een behandeling alleen via de erkende distributeurs of dealers.

Veelgestelde vragen

Kan Sunliss op elk type beschadigd haar worden gebruikt?
Ja, de Sunliss-producten herstellen en verzorgen het haar. Je kunt de producten op elk type behandeld en onbehandeld haar gebruiken.

Kan ik Sunliss het beste gebruiken voor of na een kleurbehandeling?
In de basis maakt dit niet uit. Je kunt je haar voor of na de keratinebehandeling van Sunliss kleuren.
Wanneer je echter langer plezier wilt hebben van een keratinebehandeling is het aan te raden je haar 2 weken voor de keratinebehandeling te verven. Door de keratinebehandeling is de haarstructuur namelijk weer opgebouwd, het haar bevat meer proteïnen (eiwitten = keratine).
Haarverf bevat waterstofperoxide. Zodra het haar geverfd wordt (nog sterker bij lichte kleuren) zal er een oxidatieproces op het haar plaatsvinden waardoor er juist weer proteïnen uit het haar worden onttrokken. Het effect van een keratinebehandeling zal niet weg zijn maar wel licht verminderen.

Hoelang duurt een de Sunliss-keratinebehandeling?
De behandeling zelf zal naar gelang de lengte en mate van krul tussen de 2 en 3 uur duren. Hierna heb je de keuze de behandeling uit te spoelen (na 1 uur) of de behandeling tot 48 uur in het haar te laten intrekken. Dit intrekken heeft alleen effect op de mate van glans en zachtheid van het haar. De voedende bestanddelen hebben zo iets langer de tijd om in te trekken.

Kan ik de Sunliss-behandeling gebruiken na een Japanse straightening?
Ja, je kunt de Sunliss-producten gebruiken na een Japanse straighteningbehandeling. Veel mensen kiezen er zelfs voor om, wanneer ze geen permanente straightener meer in hun haar willen, de uitgroei te behandelen met een Sunliss treatment, zodat er geen verschil meer bestaat tussen gestraighte en niet-gestraighte delen van het haar. Door dit enkele malen te herhalen zal na verloop van tijd het haar weer de eigen/originele structuur terugkrijgen en toch steiler en makkelijker handelbaar zijn zonder het permanente structuurverbrekende effect.

Kan ik in de zee of het zwembad zwemmen met Sunliss-behandeld haar?
De eerste 48 uur is dit niet mogelijk. De actieve bestanddelen in de ingrediënten van de Sunliss-producten hebben enige tijd nodig om te hechten aan en geabsorbeerd te worden door het haar. Na deze 48 uur is het verstandig de Sunliss Moisturising Conditioner aan te brengen voordat je gaat zwemmen en je haar na afloop goed uit te spoelen.
Uitleg verschil tussen Sunliss-behandelingen en chemische straightening, Japanse straightening en Juvexin

Een Sunliss-keratinebehandeling is een niet-permanente keratinebehandeling op basis van pure ingrediënten die de structuur van het haar niet verandert. De werkzame bestanddelen van de Sunliss-producten verzorgen, herstellen en verbeteren de haargroei terwijl ze voor tijdelijk steiler haar zorgen (+/- 3 maanden).

Omdat de werkzame bestanddelen van de Sunliss-producten na een aantal maanden geleidelijk weer uit het haar verdwijnen zul je geen ongelijke uitgroei hebben.

Japanse Straightening
Een Japanse straightener verandert de haarstructuur en geeft een permanent straight resultaat. Een van de nadelen hiervan is dat de uitgroei weer krul/kroes zal zijn en dat men na enkele weken al weer een nieuwe behandeling nodig heeft om de uitgroei te behandelen. Een originele Japanse straightener (niet een Chinese namaakvariant) bevat ook keratine en zal in veel gevallen het haar herstellen. Let echter wel op! Er bestaan tegenwoordig een flink aantal imitatieproducten (vaak afkomstig uit China) die zeggen een Japanse straightener te zijn maar die in feite niets anders zijn dan goedkope en vaak schadelijke chemische straighteners.

Chemische straightener
Een chemische straightener is een product dat de zwavelverbindingen in het haar verbreekt en zo het haar recht maakt. Chemische straighteners/relaxers zijn niet bevorderend voor de kwaliteit van het haar.

Juvexin of soortgelijke producten
Juvexin is de werkzame stof in een aantal keratineproducten. Deze behandelingen zijn ook niet-permanente anti-frizzbehandelingen op basis van keratine die de structuur van het haar niet veranderen. Ze verzorgen en voeden het haar van binnenuit. Behandelingen op basis van Juvexin zijn echter geen steilmakende behandelingen of relaxers/straighteners.

Product Steilmakend Haarherstellend Voedend Duur effect
Sunliss ja ja ja permanent 3 +/-
Juvexin basis nee ja ja permanent 3 +/-
Japanse straightening ja nee soms permanent (groeit uit)*
Smoothing producten nee ja ja niet permanent max 2 +/- maanden
Chemische straighteners ja nee nee permanent (groeit uit)*

* Bij Japanse straighteners en chemische straighteners heb je last van uitgroei (hetzelfde als bij het kleuren van het haar).

Let op! Het gaat hier om het verschil in behandelingen in grote lijnen, er kunnen producten zijn die afwijken van het bovenstaande overzicht. Aan dit overzicht kunnen geen rechten worden ontleend. Voor meer eigenschappen, werking en specifieke informatie over een product kun je je altijd vooraf door de leverancier van het product laten informeren.

Permanente straighteners-uitgroei-
In de basis kun je stellen dat de producten die permanent straightenen de zwavelverbindingen in het haar kapotmaken om het haar straight te krijgen. Hierdoor zul je na een permanent behandeling dus een uitgroei krijgen die weer krul of kroezig is, terwijl de rest van het haar nog steil is. Het gevaar is dan dat je voor alleen de uitgroei weer een nieuwe behandeling nodig hebt, hetgeen flink in de kosten kan lopen.

Verschillende soorten haar, verschillende producten
Veel behandelingen hebben een andere uitwerking op verschillende soorten behandeld en onbehandeld haar. Een bekend verschijnsel is dat veel producten minder goed werken op bijvoorbeeld veel sterker Surinaams/Noord-Afrikaans/Arabisch kroeshaar. Deze behandelingen zijn dan ook vaak gebaseerd op Europees haar. Ook is het bijvoorbeeld niet aan te raden om bij erg beschadigd haar of haar met een dunne structuur een chemische straightener te gebruiken. Let bij een keratinebehandeling dus goed op of er voor jouw specifieke haartype een aparte formule/product is.

Niet-permanente keratinebehandelingen
Niet-permanente behandelingen zijn in de regel ook geen straighteners, ze zullen het haar opvullen met de haareigen stof keratine en zo het haar minder laten pluizen en het makkelijker behandelbaar maken.

Sunliss heeft nu als eerste producent van keratinebehandelingen een niet-permanente keratinebehandeling ontwikkeld die het haar echt steiler maakt, het haar voedt en herstelt en daarnaast voor verschillende haartypes een aparte formule heeft (Light/Ultra/Choco)! Het haar is makkelijker handelbaar en heeft weer zijn originele gezonde glans terug!