Keratine is een eiwit en komt als een structuurelement bij mensen en dieren voor. Keratine is een klassiek voorbeeld van een vezeleiwit. Het menselijk haar is voor het grootste deel opgebouwd uit dit eiwit (keratine).

Daarom wordt keratine gebruikt in de Braziliaanse keratinebehandeling. Het eiwit keratine wordt gebruikt bij het gladmaken en aanvullen van de haarschacht en vergemakkelijkt het stylen van het haar.

Keratine wordt in de producten van Sunliss verwerkt en omgevormd van een taai, onoplosbaar eiwit tot een vloeibare oplossing, zodat de keratine zich makkelijk kan hechten aan het haar en eventueel beschadigd haar kan worden opgevuld. Keratine komt ook voor in de menselijke huid. De buitenste cellaag van de huid bestaat voor een groot deel uit keratine, de reden dat de huid taai en waterafstotend is. Een keratinebehandeling geeft het haar ook het waterafstotende en antipluiseffect dat nodig is voor een kapsel dat in elke weersomstandigheid haar natuurlijke glans en gladheid behoudt.

Keratinemoleculen zijn vezelig en om elkaar gedraaid. Hierdoor vormen ze fijne tussenliggende vezels. De eiwitten bevatten een hoog percentage aan zwavelhoudende aminozuren; vooral cysteïne, dat disulfidebruggen vormt tussen de afzonderlijke moleculen. Hierdoor ontstaat er een vrij stevige structuur. Menselijk haar bevat zo’n 14% cysteïne.

 

Er zijn twee hoofdvormen van keratine:

– alfa-keratine; komt voor bij mensen en andere zoogdieren;
– bèta-keratine; komt voor bij vogels en reptielen.

De alfa-keratine wordt gebruikt bij de keratinebehandelingen van Sunliss. Hierdoor verkrijg je gezonder, steiler en glanzend haar.